Смачно та з користю

Старовинний напій у Вінниці реалізують більше, ніж із 40 бочок і кегів. Виготовляють його ВАТ "Вінницька харчосмакова фабрика" та Вінницький завод фруктових концентратів і вин. У залежності від погодних умов, щоденно городяни випивають від п'яти до 14 тонн смачного напою

"Прохолодний справжній квас від спеки врятує вас", — лозунг, який придумали виробники вінницького квасу, без сумніву, відповідає дійсності. Останні кілька місяців, коли надворі тримається спекотна погода, біля бочок із квасом постійно збираються черги. Його п'ють усі — від малих до старих. А доступна ціна дозволяє купувати смачний і корисний напій у великих кількостях.

— Наш квас виробляють із натуральної сировини, без ароматизаторів і консервантів, про що свідчить термін придатності, — розповідає начальник аналітичної (виробничої) лабораторії ВАТ "Вінницька харчосмакова фабрика" Тамара Ванжула. — Тому квас залишається свіжим і безпечним упродовж двох днів. Напій є справжнім ще й за рахунок технології приготування, в якій використовується старовинний рецепт.
 

Зокрема, серед складових квасу — питна вода (взята з артезіанської свердловини), цукор-пісок, дріжджі та концентрат квасного сусла (житній ячмінний солод і житнє борошно). До речі, щоб квас був якісним, технологію його виготовлення та фізико-хімічні, мікробіологічні показники контролюють в атестованій лабораторії фабрики. Вже безпосередньо в точках продажу напій перевіряють спеціалісти санепідемстанції.

— Окрім перевірки самого квасу, ретельно готують діжки, з яких реалізують хлібний напій, — зазначає Тамара Ванжула. — Два рази на місяць їх обробляють спеціальним паром, а щодня перед заповненням квасом, ще й хлорним розчином і холодною водою. До того ж, оскільки бочка герметизована, квас і в спеку залишається холодним.

А те, що квас користується популярністю, свідчить статистика. Приміром, майже за два місяці цього сезону, харчосмакова фабрика продала 340 тонн хлібного квасу. Щодо його якості, лікарі запевняють, вінницький квас пити можна.

— Нещодавно були відібрані проби напою в точках його реалізації, — пояснює лікар відділення гігієни харчування санепідстанції Лариса Марченко.

— В жодній із них не виявлено відхилень. Оскільки квас реалізують малими порціями, він цілком безпечний та якісний.

МИ ЗАПИТАЛИ У ВІННИЧАН
Як вам смакує вінницький квас?
Ігор, інженер:
— Смак, як завжди, хороший. Тільки коли жарко, трохи не такий, напевне, не встигають як слід приготувати. А взагалі дуже добре втамовує спрагу.

Максим, журналіст:
— Вважаю, що вінницький квас найсмачніший. Я взагалі підтримую вітчизняне виробництво і намагаюсь купувати товари вітчизняного виробника, в тому числі і квас. Вважаю, що він чудово втамовує спрагу і допомагає протягом дня.

Віра Михайлівна, продавець квасу:
- Звісно подобається. Якщо він не перестояний, то смачний. Проте зараз його не встигають продукувати, оскільки дуже великий попит.
 

Тетяна БАКОВСЬКА
 

 
 
Статистика
Украина онлайн iMarketing - Портал Интернет Маркетолога.
Product.ru
ВинБизнес - каталог предприятий Винницы и Винницкой области
Бизнес-Маркет :: доски объявлений